Bogdan-c[1]

Bogdan Coșa

Bogdan Coșa (n. 1989) este scriitor și traducător literar. A absolvit Facultatea de Litere a Universității Transilvania din Brașov și masteratul de Teoria Literaturii și Literatură Comparată din cadrul Facultății de Litere a Universității București. A publicat romanele Poker (2011, Cartea Românească; Premiul pentru Debut al Editurii Cartea Românească; Premiul pentru Debut al Revistei Tiuk) și Poker. Black Glass (2013, Cartea Românească; Tânărul scriitor al anului 2013) și volumul de poezii O formă de adăpost primară (2013, Cartea Românească). Este prezent în numeroase reviste și antologii.

Acasă, departe, de Adrian G. Romilă

„Un spectaculos melanj de genuri literare, vorbind cu fantezie, inteligență și umor despre marile teme ale identității, libertății și exilului, un roman-corabie pe care cei mai temerari dintre cititori se pot îmbarca pentru o călătorie cum alta n-a mai fost.” (Marius Chivu)

O povestire de Serenela Ghițeanu

„Acest antiroman, prima mea carte de proză, a apărut târziu în viaţa mea. […] este o carte despre Trecut, dar şi despre Prezent, aşa cum le percep eu.“

Un poem de George State

„Sarx este cel mai original volum de poezie pe care l-am citit în ultimii ani. […] e nevoie de îndrăzneală și de forță pentru a-i transforma pe clasici în autori contemporani care să vorbească limba noastră, oricât de stranii le-ar rămâne vocile.” (Mihai Iovănel)

Mâine, când ne-am întâlnit

„O carte care nu se agață de prezent, nu se ascunde în trecut, ci ne captivează cu treceri fluide și regresii temporale în alte vieți, trăite sau imaginate.” (Anca Vieru)

Zigzag, o povestire de Cătălin Furtună

Ieri seară a început cea de-a zecea ediție a Festivalului „Discuția secretă”, unul dintre cele mai îndrăgite festivaluri de literatură din țară. Vă invităm să citiți o povestire din antologia bilingvă a acestei ediții DS – „Lumea asta-i 66% atunci și 33% acum”, apărută zilele trecute la OMG Publishing.

O povestire de Mihai Mateiu

Mihai Mateiu (n. 1976) scrie, cu pauze mari, proză scurtă. Începând din 2003, povestirile lui au apărut în reviste culturale, în original sau în traducere. Volumul „În creștere”, publicat recent la Editura Trei, este cea de-a doua sa colecție de povestiri.

Lupi spuma, de Márton Evelin

Márton Evelin. (n. 1980, Cluj) este scriitoare şi moderatoare de emisiuni radio. Absolventă de Istoria Artei în cadrul Universității „Babeş-Bolyai“ din Cluj, lucrează ca redactor la Radio România Actualităţi, secţia maghiară. Vă invităm să citiți un fragment din romanul ei FARKASHAB/Lupi spuma, tradus din limba maghiară de Andrei Dósa.

Sophie Reyer

Sophie Reyer este o scriitoare austriacă. Citiți mai jos o proză de-ale ei în traducerea Ioanei Miron.

Moartea în ungherele liniștite ale vieții

Astăzi vă invităm, începând cu ora 15:30, la evenimentul de lansare a volumului „Moartea în ungherele liniștite ale vieții” de Oliver Bottini, organizat în cadrul Salonului Internațional de carte Bookfest, unde autorul va citi două capitole din romanul său. Vă propunem și noi spre lectură unul dintre ele – în traducerea Andreei Scrumeda.

Concurs de proză scurtă cu premii în bani

Juriul primei ediții a concursului Cod de Poveste este format din scriitorii Ion Pleșa și Bogdan Răileanu și redactorul-șef al editurii Polirom, Adrian Botez. Pe lângă premiile în bani, un total de 12 texte vor fi publicate în decursul anului pe platforma Cod de Poveste.