Goethe-Institut
| ©

BURSA DE CREAȚIE DLITE 2022

Datorită succesului din anul anterior, DLITE oferă și în acest an o bursă de creație, în valoare de 750 EURO. Unul dintre obiectivele DLITE este acela de a susține autorii de toate genurile din România, prin traducerea și publicarea lor pe blog, precum și prin interviuri care să-i aducă în atenția publicului larg.

Apelul se adresează următorilor candidați:
– care lucrează în prezent la un text de proză inedit (povestiri sau roman).
– au reședința permanentă în România
– au peste 18 ani
– au publicat deja cel puțin o carte

Candidații pot aplica până la data de 15 iulie, trimițând un e-mail la adresa: bursadlite-bucuresti@goethe.de, atașând următoarele documente în format Word:

1. o scurtă descriere a cărții sau a subiectului (max. 1 pagină)
2. un extras din manuscrisul în lucru (max. 10 pagini A4; cu semne diacritice).

Fiecare candidat poate trimite o singură propunere.

Textele vor fi analizate de un juriu de experți. Juriul este format din Bogdan Coșa, scriitor, Manuela Klenke, traducătoare, Andra Rotaru, poetă, și Ana Nedelea, redactor DLITE la Goethe-Institut.
Autorul manuscrisului care va beneficia de bursa de creație DLITE va fi anunțat la sfârșitul lunii septembrie.
Ne rezervăm dreptul de a nu răspunde personal fiecărui candidat
Angajații Goethe-Institut și ai Centrelor Goethe din România nu sunt eligibili pentru a participa.

Biblioteca Goethe Institut Bucuresti
Biblioteca Goethe Institut Bucuresti
Biblioteca este deschisă publicului larg, iar utilizarea cărților sau a altor medii în bibliotecă este gratuită >> Catalog online (OPAC) >> Onleihe – biblioteca digitală a Goethe-Institut >> Ludoteca >> Biblioteca obiectelor

Citește mai mult:

Katharina Eismann – poeta din spatele cortinei

De peste trei decenii, Zilele Literaturii Germane în Reșița oferă o platformă de dialog scriitorilor și scriitoarelor de limbă germană din România și din Germania. În articolul de mai jos, Nora Iuga povestește despre întâlnirea cu colega de breaslă Sigrid Katharina Eismann, al cărei roman Nava spațială ardeiul/ Das Paprika Raumschiff a apărut în anul 2020 la editura Danube Books. Este un roman despre copilăria petrecută în Timișoara și despre emigrarea ulterioară în Germania.

Sorin Ghergut

Poezii noi de Sorin Gherguț

Sorin Gherguț a publicat volumele de versuri „Trei” (Editura Vellant, București, 2016), „Orice. uverturi și reziduuri” (Editura Pandora M – Grupul editorial Trei, București, 2011) și „Time Out” (Editura Timpul, Iași, 1998). Este coautor al volumelor colective „Tablou de familie” (Editura Leka-Brancuş, București, 1995, împreună cu Svetlana Cârstean, Mihai Ignat, Cezar Paul-Bădescu, Răzvan Rădulescu și T.O. Bobe), „Marfă” (Editura Salut, 1996) și „Marfă reîncărcată” (Editura Brumar, 2011, ambele alături de Dan Mircea Cipariu, Florin Dumitrescu, Dan Pleșa și B.O. Popescu). Este prezent, de asemenea, în volumele „De ce pisicile n-au coadă. Antologie de limericks” (Editura Art, 2017), „Generația de aur” (Editura Fractalia, 2020) și „Perturbări în desfășurare. O antologie a prezentului” (Fractalia, 2021).