Goethe-Institut
| ©

BURSA DE CREAȚIE DLITE 2022

Datorită succesului din anul anterior, DLITE oferă și în acest an o bursă de creație, în valoare de 750 EURO. Unul dintre obiectivele DLITE este acela de a susține autorii de toate genurile din România, prin traducerea și publicarea lor pe blog, precum și prin interviuri care să-i aducă în atenția publicului larg.

Apelul se adresează următorilor candidați:
– care lucrează în prezent la un text de proză inedit (povestiri sau roman).
– au reședința permanentă în România
– au peste 18 ani
– au publicat deja cel puțin o carte

Candidații pot aplica până la data de 15 iulie, trimițând un e-mail la adresa: bursadlite-bucuresti@goethe.de, atașând următoarele documente în format Word:

1. o scurtă descriere a cărții sau a subiectului (max. 1 pagină)
2. un extras din manuscrisul în lucru (max. 10 pagini A4; cu semne diacritice).

Fiecare candidat poate trimite o singură propunere.

Textele vor fi analizate de un juriu de experți. Juriul este format din Bogdan Coșa, scriitor, Manuela Klenke, traducătoare, Andra Rotaru, poetă, și Ana Nedelea, redactor DLITE la Goethe-Institut.
Autorul manuscrisului care va beneficia de bursa de creație DLITE va fi anunțat la sfârșitul lunii septembrie.
Ne rezervăm dreptul de a nu răspunde personal fiecărui candidat
Angajații Goethe-Institut și ai Centrelor Goethe din România nu sunt eligibili pentru a participa.

Biblioteca Goethe Institut Bucuresti
Biblioteca Goethe Institut Bucuresti
Biblioteca este deschisă publicului larg, iar utilizarea cărților sau a altor medii în bibliotecă este gratuită >> Catalog online (OPAC) >> Onleihe – biblioteca digitală a Goethe-Institut >> Ludoteca >> Biblioteca obiectelor

Citește mai mult:

Extraordinarul debut al Emei Stere

Premiul Sofia Nădejde pentru Literatură Scrisă de Femei, ediția 2020, la secțiunea Debut-Proză, Câştigătoarea Concursului de Debut al Editurii Polirom – 2020
Copiii lui Marcel e o carte grăsuţă şi în general veselă, la care am scris (de mînă), cu multe întreruperi, vreo nouă ani. Datorită sau din cauza ei am dezvoltat diverse obsesii, asupra cărora m-am documentat intens: trăitul într-o comunitate, cultivarea plantelor, teoriile conspiraţiei, oamenii care dispar… Ca Marcel însuşi, mi-am făcut în bibliotecă un raft de utopişti. Am strîns fotografii, am desenat, am făcut calcule şi tabele. M-am distrat foarte bine, ceea ce vă doresc şi dumneavoastră.” (Ema Stere)

Adelina Pascale: „Să apăs butonul și să mă teleportez în visul de azi-noapte”

Adelina Pascale a câștigat, la douăzeci și șase de ani, cea de-a XI-a ediție a Concursului de debut „Max Blecher”, publicând „maki for 2”. Anastasia Gavrilovici scrie pe coperta a patra: „maki for 2 se aseamănă cu o cabină de simulare VR, în care ești pur și simplu atras, fără să te poți opune, pe o orbită seducătoare și de o luxurianță imagistică de-a dreptul amețitoare, unde lucrurile care îți sunt prezentate par atât de reale și firești, dar „la atingere totul dispare”.

Două poezii de Gabriela Vieru

B.C.: De ce scrii, ce vrei de la arta ta?
G.V.: Fiindcă e singura modalitate de a mă înțelege, de a înțelege ce mi se întâmplă, singurul mod prin care mă exteriorizez fără să mă simt expusă. Mi-aș dori ca în versurile mele să se regăsească și alți oameni și ca prin ele să mă fac înțeleasă mai bine decât aș face-o spunând direct ce si cum simt.