Platformă pentru literatură contemporană DE-RO
Foto: Dima Pechurin vcia unsplash.com

Bursa de Creație DLITE susține literatura română

Cu ocazia împlinirii a cinci ani de existență a blogului de literatură DLITE, vrem să vă mulțumim că ne-ați fost și ne sunteți alături. Unul dintre obiectivele DLITE este acela de a susține autorii de toate genurile din România, prin traducerea și publicarea lor pe blog, precum și prin interviuri care să-i aducă în atenția publicului larg.

Acum facem un pas înainte: lansăm Bursa de Creație DLITE în valoare de 1500 de Euro. Prin această bursă vrem să ne arătăm respectul față de scriitori și scriitoare, care începe acolo unde munca lor este recunoscută și remunerată. Prin urmare, dacă aveți cel puțin o carte publicată și un manuscris de proză scurtă sau roman în lucru, așteptăm aplicațiile voastre la Bursa de Creație DLITE. Juriul este alcătuit din Ioana Casapu, scriitoare, jurnalistă, Bogdan Coșa, romancier, Manuela Klenke, traducătoare, Elena Morariu, coordonatoare DLITE, Andra Rotaru, poetă.

Trimiteți un e-mail pe bursadlite-bucuresti@goethe.de în perioada 1- 30 iunie căruia să îi atașați în format Word următoarele documente:

1.  O scurtă descriere a cărții (max. 1 pagină)
2. Un fragment din manuscrisul în lucru (max. 10 pagini DINA4)

 

Condițiile de înscriere la Bursa de Creație DLITE:

  • un manuscris de proză scurtă sau roman în lucru, nepublicat
  • domiciliu stabil pe teritoriul României
  • vârsta minimă de 18 ani
  • cel puțin o carte publicată
  • o temă relevantă la nivel colectiv
  • texte scrise cu diacritice
  • nu se adresează angajaților și colaboratorilor centrelor Goethe din România
  • fiecare candidat*ă poate trimite o singură propunere

Deținătorul sau deținătoarea manuscrisului care va beneficia de Bursa de Creație DLITE va fi anunțat*ă pe site-ul nostru pe 1 septembrie 2021.

Ne rezervăm dreptul de a nu răspunde personal fiecărui participant.

Citește mai mult:

Cristina Ispas, Ionelia Cristea și Cosmina Moroșan @ Brănești (Ilfov)

Într-un moment în care toate proiectele păreau în aer, în care nu mă îndurasem încă să desfac bagajele pregătite pentru o excursie pe care ar fi trebuit să o fac în Canada, la jumătatea lunii martie, iar şcoala copilului se transformase într-un teanc de fişe pe care le lucra cu mine acasă, am primit cu reticență ideea de a muta online întâlnirile pe care le aveam programate pentru aprilie şi mai cu liceenii de la Brăneşti – o comună de lângă Bucureşti.

Căderea Zidul Berlinului în ficțiunea literară și memorialistica germană

Anul acesta se împlinesc 30 de ani de la unificarea Germaniei. La scurtă vreme după căderea Zidului Berlinului la sfârșitul anului 1989, pe scena literară germană se dezbătea necesitatea marelui „roman de cotitură“. Acesta însă s-a lăsat așteptat. Abia la mijlocul anilor’90 au apărut texte literare semnificative. O temă recurentă a acestor scrieri este momentul istoric al schimbării care a intervenit odată cu căderea Zidului Berlinului. Vă prezentăm mai jos un eseu pe această temă de Ivan Pilchin.

No items found

Texte proaspete, de citit:

În actualitate