Platformă pentru literatură contemporană DE-RO
Foto: Dima Pechurin vcia unsplash.com

Bursa de Creație DLITE susține literatura română

Cu ocazia împlinirii a cinci ani de existență a blogului de literatură DLITE, vrem să vă mulțumim că ne-ați fost și ne sunteți alături. Unul dintre obiectivele DLITE este acela de a susține autorii de toate genurile din România, prin traducerea și publicarea lor pe blog, precum și prin interviuri care să-i aducă în atenția publicului larg.

Acum facem un pas înainte: lansăm Bursa de Creație DLITE în valoare de 1500 de Euro. Prin această bursă vrem să ne arătăm respectul față de scriitori și scriitoare, care începe acolo unde munca lor este recunoscută și remunerată. Prin urmare, dacă aveți cel puțin o carte publicată și un manuscris de proză scurtă sau roman în lucru, așteptăm aplicațiile voastre la Bursa de Creație DLITE. Juriul este alcătuit din Ioana Casapu, scriitoare, jurnalistă, Bogdan Coșa, romancier, Manuela Klenke, traducătoare, Elena Morariu, coordonatoare DLITE, Andra Rotaru, poetă.

Trimiteți un e-mail pe bursadlite-bucuresti@goethe.de în perioada 1- 30 iunie căruia să îi atașați în format Word următoarele documente:

1.  O scurtă descriere a cărții (max. 1 pagină)
2. Un fragment din manuscrisul în lucru (max. 10 pagini DINA4)

 

Condițiile de înscriere la Bursa de Creație DLITE:

  • un manuscris de proză scurtă sau roman în lucru, nepublicat
  • domiciliu stabil pe teritoriul României
  • vârsta minimă de 18 ani
  • cel puțin o carte publicată
  • o temă relevantă la nivel colectiv
  • texte scrise cu diacritice
  • nu se adresează angajaților și colaboratorilor centrelor Goethe din România
  • fiecare candidat*ă poate trimite o singură propunere

Deținătorul sau deținătoarea manuscrisului care va beneficia de Bursa de Creație DLITE va fi anunțat*ă pe site-ul nostru pe 1 septembrie 2021.

Ne rezervăm dreptul de a nu răspunde personal fiecărui participant.

Citește mai mult:

Iris Wolff: „Îmi imaginez foarte viu situațiile atunci când scriu”

Iris Wolff face parte dintr-o generație de autori contemporani cu origini în România care se bucură de un real succes în țara de adopție. Deși și-a petrecut cea mai mare parte a vieții în Germania, în povestirile sale revine mereu ținutul transilvan, acest paradis pierdut al copilăriei autoarei.

Adela Holdon: November spawned a monster

Acest text a fost scris în cadrul Clubului de (re)scris coordonat de Mădălina Timofte (jupânesele.ro), un atelier de scriere creativă centrat pe conceptul sezonului 4 F-SIDES Cineclub – Flip the script, care își propune răsturnarea scenariilor patriarhale prin literatură și film.

F-SIDES Cineclub la Cluj

Kilenc hónap – Nine Months
(regia: Márta Mészáros, 1976)
Cluj-Napoca, 11 octombrie, ora 18:00, cinema Arta