| © Mihai Surdu

Câștigătoarea Bursei de Creație DLITE – ediția 2022

Așa cum vă spuneam la începutul verii, ne dorim să vă mulțumim că ne sunteți alături de atâta vreme. Printre altele, oferindu-le anual autoarelor și autorilor români o bursă de creație.

De data acesta la adresa redacției au sosit în jur de 50 de dosare care îndeplineau condițiile de participare la concursul nostru; dintre ele, conform juriului, un număr considerabil de proiecte ar merita să fie susținute financiar – și nu ne rămâne decât să sperăm că acest lucru se va întâmpla într-un fel sau altul pentru cât mai multe din ele.

Noi, DLITE și Goethe Institut Bukarest o vom susține anul acesta pe Ștefania Mihalache, al cărei proiect câștigă astfel Bursa de Creație DLITE – ediția 2022, în valoare de 750 de euro.

Le mulțumim tuturor celor care au participat și îi încurajăm să lucreze în continuare cu toată inima la romanele și povestirile lor; noi vom fi aici să-i susținem, să-i promovăm și poate chiar să-i declarăm câștigători la edițiile viitoare ale Burselor de Creație DLITE.

Până atunci, vă invităm să citiți câteva poezii de Ștefania Mihalache și să ne urmăriți îndeaproape pentru mai multe vești despre romanul ei în devenire.

 


Juriul acestei ediții a fost alcătuit din Bogdan Coșa, romancier, Manuela Klenke, traducătoare, Ana Nedelea, coordonatoare DLITE, Andra Rotaru, poetă.

Bogdan Coșa
Bogdan Coșa
Scriitor. Vezi „Cât de aproape sunt ploile reci” (Editura Trei, 2020).

Citește mai mult:

3 poezii de Timotei Drob

O iubire care năclăiește paginile acestui volum, care va amărî pântecul tău, dar care pre limbă va fi dulce ca mierea.” (Florentin Popa)