| © Mihai Surdu

Câștigătoarea Bursei de Creație DLITE – ediția 2022

Așa cum vă spuneam la începutul verii, ne dorim să vă mulțumim că ne sunteți alături de atâta vreme. Printre altele, oferindu-le anual autoarelor și autorilor români o bursă de creație.

De data acesta la adresa redacției au sosit în jur de 50 de dosare care îndeplineau condițiile de participare la concursul nostru; dintre ele, conform juriului, un număr considerabil de proiecte ar merita să fie susținute financiar – și nu ne rămâne decât să sperăm că acest lucru se va întâmpla într-un fel sau altul pentru cât mai multe din ele.

Noi, DLITE și Goethe Institut Bukarest o vom susține anul acesta pe Ștefania Mihalache, al cărei proiect câștigă astfel Bursa de Creație DLITE – ediția 2022, în valoare de 750 de euro.

Le mulțumim tuturor celor care au participat și îi încurajăm să lucreze în continuare cu toată inima la romanele și povestirile lor; noi vom fi aici să-i susținem, să-i promovăm și poate chiar să-i declarăm câștigători la edițiile viitoare ale Burselor de Creație DLITE.

Până atunci, vă invităm să citiți câteva poezii de Ștefania Mihalache și să ne urmăriți îndeaproape pentru mai multe vești despre romanul ei în devenire.

 


Juriul acestei ediții a fost alcătuit din Bogdan Coșa, romancier, Manuela Klenke, traducătoare, Ana Nedelea, coordonatoare DLITE, Andra Rotaru, poetă.

Bogdan Coșa
Bogdan Coșa
Scriitor. Vezi „Cât de aproape sunt ploile reci” (Editura Trei, 2020).

Citește mai mult:

Trei poeme de Mitoș Micleușanu

Mitoș Micleușanu și-a adunat poeziile scrise în ultimii ani într-un volum straniu, hipnotic, rezidual – rezultatul artistic pare compus din resturile unor procese artistice mai mari. „Făină de oase, carne de tun” a apărut zilele acestea la Editura Prut, să-l căutați.

Două poezii de Andreea Drăghici

Andreea Drăghici: „Scriu despre ce văd sau aud și uneori despre ceea ce simt. Deseori, merg pe stradă și aud o frîntură de conversație sau văd niște oameni care îmi atrag atenția într-un fel, îmi notez undeva ce-am văzut și am auzit și, la un moment dat, mă întorc la notițele acelea și le dezvolt. Alteori simt niște lucruri, iar scrisul este singura modalitate prin care pot face față acelor emoții. Inițial am vrut să spun că nu vreau nimic de la arta mea (plus că artă e un cuvînt mare pentru mine). Apoi mi-am dat seama că aș fi ipocrită zicînd asta. De fapt, vreau două lucruri de la ceea ce scriu – să mă ajute pe mine să trec prin momentele dificile, înțelegîndu-le și înțelegîndu-mă, și, dacă se poate, să le spună ceva și celor care citesc, să fie un loc de regăsire.”

Must read: 4 poeme inedite de Ruxandra Novac

„Poezia Ruxandrei Novac scapă unei clasări în pluton tocmai pentru că nu mimează disperarea, cum nu mimează nici ironia față de propria disperare.” – Andrei Bodiu (2004)