© Mihai Surdu

Câștigătorii Burselor de Creație DLITE – ediția 2021

Așa cum vă spuneam la începutul verii, cu ocazia împlinirii a cinci ani de existență a blogului de literatură DLITE, ne-am propus să vă mulțumim cât mai concret posibil că ne-ați fost și ne sunteți alături. Printre altele, oferindu-le autoarelor și autorilor români, pe care le/îi respectăm și le/îi citim cu atenție, o bursă de creație în valoare de 1500 de Euro.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin

Dat fiind că la adresa redacției au sosit 69 de dosare , dintre care, conform juriului, un număr considerabil de proiecte ar merita să fie susținute financiar, suntem încântați să vă anunțăm că Goethe Institut Bukarest a hotărât să ofere nu una, ci două burse de creație.

Astfel, Mihai Radu este câștigătorul Primei Burse de Creație DLITE – ediția 2021, în valoare de 1.500 de euro, iar Corina Sabău este câștigătoarea Celei de-a Doua Burse de Creație DLITE – ediția 2021, în valoare de 1.000 de euro.

Le mulțumim tuturor celor care au participat la concursul nostru și îi încurajăm să lucreze în continuare cu toată inima la romanele și povestirile lor; noi vom fi aici să-i susținem, să-i promovăm și, de ce nu?, să-i declarăm câștigători la edițiile viitoare ale Burselor de Creație DLITE.

Până atunci, vă invităm să recitiți interviurile pe care câștigătorii actualei ediții le-au acordat colegilor noștri în 2020, respectiv 2018, și să ne urmăriți îndeaproape pentru mai multe vești despre cele două romane în devenire:

Mihai Radu în dialog cu Bogdan Coșa

Corina Sabău în dialog cu Andra Rotaru


Juriul acestei ediții a fost alcătuit din Bogdan Coșa, romancier, Manuela Klenke, traducătoare, Elena Morariu, coordonatoare DLITE, Andra Rotaru, poetă.

Bogdan Coșa
Bogdan Coșa
Scriitor. Vezi „Cât de aproape sunt ploile reci” (Editura Trei, 2020).
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin

Citește mai mult:

Două poezii de Teona Galgoțiu

Un pic de teroare, un pic de ludic, niște rime neliniștitoare, niciodată însă prea dramatic, niciodată prea jucăuș, totul și toate într-un echilibru fragil pentru că fetița nu mai e acolo să țină lucrurile sub control și ceva se întâmplă. – Elena Vlădăreanu

Cristian Teodorescu în dialog cu 10 scriitori români

Întrebările au fost formulate – nu neapărat în această ordine – de Miruna Runcan, Romulus Bucur, Simona Sora, Andra Rotaru, Mihai Radu, Iulia Stoichiț, Robert Șerban, Emanuela Ignățoiu-Sora, Alex Goldiș și Bogdan Coșa.