© F-SIDES Cineclub

F-SIDES Cineclub la Cluj

Kilenc hónap - Nine Months
(regia: Márta Mészáros, 1976)
Cluj-Napoca, 11 octombrie, ora 18:00, cinema Arta

F-SIDES Cineclub prezintă în luna octombrie penultima proiecție din sezonul IV, abordând tema „Flip the Script on Mothering” prin filmul „Kilenc hónap – Nine Months” (1976), regia: Márta Mészáros. Penultima temă din acest sezon pune în centru maternitatea și efortul de a-ți menține un spațiu doar al tău concomitent cu statutul de mamă, presiunea exercitată de un mediu conservator asupra femeii care alege să devină mamă, dar și modul în care maternitatea poate fi folosită ca argument pentru a ostraciza mama atunci când ea nu se conformează unei imagini patriarhale.

Kilenc hónap – Nine Months (regia: Márta Mészáros, 1976)
Cluj-Napoca, 11 octombrie, ora 18:00, cinema Arta

Proiecție realizată cu sprijinul Centrului Cultural Maghiar.

Sezonul 4 F-SIDES Cineclub este realizat cu sprijinul: AFCN, Zilele Sofia Nădejde Institutul Francez, Cinema Arta, Glitch Shop.
Parteneri media: Scena9, DLITE – blog de literatură român-german, Liternet, CUTRA, Filme & Cărți.

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării

Citește mai mult:

Personne Nage de Emilian Galaicu-Păun (fragment de roman)

Scriitor, traducător și redactor-șef al editurii Cartier, cu texte traduse în peste 20 de limbi, Emilian Galaicu-Păun a publicat în decembrie 2019 romanul Living Tissue. 10 x 10, în traducerea engleză a lui Alistair Ian Blyth, la Dalkey Archive Press din SUA Emilian Galaicu-Păun ne propune astăzi un fragment inedit dintr-un roman în lucru, în care Paul Celan este figura centrală.

Cărți, călătorii, hărți, vise

Vă plac poveștile despre călătorii și țări îndepărtate, pline de aventuri, care se termină cu întoarcerea reușită acasă? În fantezie, pornim la drum alături de erou, urmând un fir prestabilit al narațiunii. Uneori găsim în carte o hartă care ne ajută să ne orientăm în spațiu. Pentru călătoriile imaginare nu există limite: cu degetul pe harta lumii sau pe harta orașului se poate ajunge oriunde. Să pornim, așadar, la drum cu ajutorul următoarelor șapte cărți: