Platformă pentru literatură contemporană DE-RO
Adrian Kasnitz | © by JNT

Un poem de Adrian Kasnitz

„Kalendarium” este un proiect de lungă durată al scriitorului Adrian Kasnitz. El descrie 365 de zile în 365 de poeme. În fiecare an publică un volum care cuprinde câte o lună. Până acum au apărut volumele „Kalendarium” #1-#7.

01.07. [ atingem coralii ]

 

ne uităm la ei în timp ce dispar

ne scufundăm, mai adânc, fără să revenim

 

întindem mâinile dar nu atingem nimic

ajungem leoarcă la mal

 

ne scuturăm părul, ne scuturăm capul

ne tragem de scalp

 

și nu găsim nimic

 

Poem din volumul Kalendarium #7 de Adrian Kasnitz, ed. Parasitenpresse

Adrian Kasnitz s-a născut în 1974 la Ornet, a crescut în Lüdenscheid și a studiat la Köln și Praga. Scrie poezie, proză și eseu, dar e procupat și de arta fotografică și istorie. Poemele sale au apărut în diferite reviste literare și antologii. Din anul 2000 conduce editura Parasitenpresse, în care a publicat peste 100 de titluri, majoritatea volume de poezie. A fost co-organizatorul seriilor de lecturi  Lesebühne am Brüsseler Platz/Scena literară din Brüsseler Platz, iar din 2010 este amfitrionul Literaturklub Köln/Klubul literar Köln.

 

 

Picture of Manuela Klenke
Manuela Klenke
Traducătoare. Traduceri publicate: "Null Komma Irgendwas" (trad. "Interior zero" de Lavinia Braniște), "Sonia meldet sich" (trad. "Sonia ridică mâna" de Lavinia Braniște), ed. mikrotext, "Die grünen Brüste" (trad. "Sînii verzi" de Florin Iaru), ed. danube books. În prezent lucrează la o antologie de poezie germană contemporană care va aparea în 2022 la Casa de Editură Max Blecher.

Citește mai mult:

2 poeme de Martina Weber

Martina Weber s-a născut la Mannheim și trăiește în Frankfurt am Main. Traduce, scrie poezie, texte juristice, articole și postări pe blogul manafonistas.de. În 2017 a beneficiat de rezidență literară în St.Mihiel, Franța. Volume publicate: erinnerungen an einen rohstoff (2013) și Häuser, komplett aus Licht (2019), editura Poetenladen, Leipzig, Zwischen Handwerk und Inspiration. Lyrik schreiben und veröffentlichen (carte ajunsă la a III-a ediție), editura Uschtrin.

Vizită: un poem de Nora Bossong

Bătrâna stă de zile întregi la fereastră / cu o batistă în mână, prea obosită /să mai facă vreun semn lumii /în care nu mai pășește. Exteriorul /e o imagine de la televizor